In de antiekwinkel van mijn ouders (http://www.gerbenzon.com/74691364 )  kwam ik in aanraking met sieraden, vooral de sierlijke lijnen en het creatieve gebruik van materialen van veel oude sieraden trokken me. Ik leerde oude snoeren opnieuw knopen en meestertekens opzoeken.

Het idee dat mensen jaren, zelfs eeuwen later nog van je werk konden genieten vond ik erg romantisch.

Ik studeerde Engels en ging later als docent werken maar bleef geïnteresseerd in het maken van sieraden en toen ik hoorde van een cursus Edelsmeden bij Parnas, centrum voor de kunsten, greep ik mijn kans.

Ik heb jaren als hobby edelsmeden geleerd en sieraden gemaakt.

In 2010 kreeg ik een hersenbloeding en raakte ik  arbeidsongeschikt. Uiteindelijk kan ik weer lopen maar ik raakte het gebruik van mijn rechterhand grotendeels kwijt. Ik kon me er niet bij neerleggen dat ik ook mijn hobby niet meer zou kunnen uitoefenen. Ik besloot een uitdaging niet uit de weg te gaan en pakte een jaar later toch de cursus edelsmeden weer op. En van een hobby werd het een passie. Ik heb veel vaardigheden opnieuw moeten leren, nu met links, en bij sommige handelingen, bv. gieten, heb ik hulp nodig. Toch kan ik veel van mijn ontwerpen realiseren en ben ik nu zelfs bezig mijn vakbekwaamheid uit te breiden. Inmiddels heb ik een verantwoordelijkheidsteken en verkoop ik mijn werk.